cookies Custom

Uporabljamo piškotke (majhne tekstovne datoteke, ne kekse) Pokaži več

Naša spletna stran uporablja osnovni t.i. sejni piškotek, ki je del platforme, na kateri deluje in je izbrisan, ko zapustite našo spletno stran ali zaprete vaš spletni brskalnik. Je nujen za delovanje v določenih predelih in ne shranjuje nikaršne osebne podatke.


Dnevnik letovanja - Pakoštani 2011

Ponedeljek, 13.6.2011

Odhod iz Maribora načrtovan ob 8.00, izveden ob 8.20. Pa kaj, saj gremo na počitnice! Potovanje v Pakoštane je minilo prijetno in hitro. Čas smo si krajšali s filmom »Gremo mi po svoje« in petjem pesmi, naučili pa smo se tudi kaj novega o Hrvaški. In hop že smo tam!

Pine Beach Pakoštane nas je takoj očaral s svojimi hiškami polinezijskega stila in turkizno modrim morjem. Nastanili smo se blizu restavracije iz katere zmeraj lepo diši. Po namestitvi je sledil prvi sprehod ob morju v prijetnem morskem ozračju. Potem pa na večerjo! Bogat samopostrežni bife: ribe, meso, obilo zelenjave na vse načine in sladoled v neomejenih količinah. Le kaj bi izbrali?! Lahko kar vse?!

Po  večerji smo na plaži izvedli spoznavni večer. Saj je večina obrazov znanih, nekaj pa vendarle novih. Vsak je dobil tudi svojega skritega prijatelja, za katerega bo skrbel v naslednjih dneh in ga razvajal.

Torek, 14.6.2011

Po dokaj mirni noči (hvala dežurnima za budno preživeto noč!) smo se zbudili v lepo jutro. Urejanje nekaterim vzame nekaj časa, zato pridejo na zajtrk malo kasneje. Zajtrk ponuja vse, kar ti srce poželi. Njami!!!

Nekateri smo energijo, pridobljeno pri zajtrku, porabili na turnirju namiznega tenisa, kjer se je prav vsak dobro odrezal. Potem pa PLAŽA! Kopalke, brisače, kreme za sončenje, frizbi, žoge, plavalni črvi, rešilni jopiči… Popolna oprema za popolni dan. Prav vsak se je opogumil in poskusil, kako slano je morje-redki res samo do klen, večina pa je prav pogumno zaplavala. Še posebej ponosni smo na Mirana, Damjana, Alenko, vsi ostali pa so prav tako uživali v morju.

V času, ko je sonce najvišje mi spet uživamo v hrani in prijetni senci borovcev. Popoldanski počitek so nekateri zamenjali s partijo kart in ob igri šnopsa vztrajali tudi dve uri. Po popoldanskem počitku/ kartanju smo nekateri obiskali bližnje Pakoštane in se tam na plaži poizkusili v igri metanje »Kamena sa ramena« (bravo Darko P.). Še pred odhodom nazaj v kamp smo uživali ob kavici na obali mesteca in uživali v pogledu na mirno morje.  Drugi so izbrali krajši orientacijski sprehod po kampu, nekateri pa so se znova predali uživanju na plaži.

Po večerji smo se družili ob kvizu »Male sive celice«. Seveda je zmagala skupina žensk, saj ženske vedno vedo več od moških. »Kravžlanje« možganov in vse aktivnosti dneva so nas utrudile, zato je bil   spanec toliko bolj trden.

Sreda 15.6.2011

Še eno lepo jutro, še en lep dan pred nami. Nekateri radi poležijo malo dlje kot se za počitnice spodobi. Zjutraj običajno preverimo ali je skriti prijatelj kaj pomislil na nas. Pogledamo v vrečke, če smo dobili kakšno malenkost. Še zmeraj se nam niti sanja ne, kdo tako vztrajno misli na nas. Po zajtrku smo se nekateri poskusili, kako izgledajo Pakoštani, če sediš v kajaku sredi zaliva. Prvi zamahi z veslom so bili za večino še negotovi, kmalu pa so postali že prav domači. Škoda, da je potrebno prepustit kajak že naslednjemu. Morda spet naslednje leto?! Nekateri pa so po zajtrku izbrali namizni tenis,spet drugi pa so se pognali proti plaži.

Skodelica kava ali mrzla kepica sladoleda v lokalu ob plaži nas prebudi in spodbudi k ponovnemu odhodu v vodo. Še nekaj novih pogumnih plavalcev se nam je pridružilo (bravo Nafija, bravo Maja, bravo Igor).  Kljub temu, da jopiči na suhem niso prijetni za nošenje pa so se nekateri lahko prepričali, kako fino je lahko z njimi v morju! Na srečo smo kljub že čisto poletnemu soncu brez opeklin, pa tudi sicer nas poškodbe ob obilici aktivnosti niso doletele. Upamo, da tako ostane do konca!

Po obilnem mediteranskem kosilu smo si zasluženo na kratko odpočili in se tako izognili najhujši vročini. Počitek so nekateri nadaljevali z igranjem družabnih iger. Drugi so se učili streljati z lokom, pri čemer smo ponovno dobili nove športne zmagovalce. Pogumni so se priključili živahni aerobiki v vodi (Darko S., Polde-morda bodoča inštruktorja?). Popoldne smo zaključili z osvežilno pijačo v rokah. Obenem je potekala manikira – celo moški so se upali prepustiti (bravo Dušan, Darko K., Darko S., Zoran, Todor). Ena izmed skupin pa je bila zelo ustvarjalna - svoje morske navdihe so strnili v kartice, ki jih bomo poslali tistim, ki so ostali doma. Kasneje pa so se odpravili na sprehod do mesteca Pakoštane in si ga ogledali (niso se mogli nehati smejati, medtem ko so iskali bankomat)

Večerni program je potekal ob igri »Bingo« (Suzana čestitke ob dvojni zmagi!). Ponočnjaki  so se zbrali ob kitari in prepevali v noč.

Četrtek 16.6.2011

Naši skriti prijatelji še zmeraj ostajajo skriti. Medtem, ko pridno polnijo vrečke, se uspešno skrivajo.

Zgodnje dopoldne smo izkoristili za igranje tenisa. Nekateri so se preizkusili v tenisu prvič (Aleksander, Polde, Andrej – čestitke!). Kmalu so se nam pridružili še vsi ostali. Medtem, ko so se pari izmenjavali v tenisu čisto zares, so se ostali družili v prijetni senci. Med krošnjami dreves so pogovori preglasili čričke – preglasili bi celo celo jato ptic! Nekateri so se predali svoje roke v manikiro in si tako polepšali nohte (Suzana, Maja). Sledilo je uživanje na plaži in v vodi: plavanje, metanje frizbija, žog in žogic, delanje vrtinca in plavanje proti toku… Kako krasno je v vodi!

Po kosilu in zasluženem počitku smo se nekateri s kombijem odpravili proti bližnjemu mestu Biograd občudovat bleščeče jadrnice in čolne v marini. Katero bi si kupili? Še zlasti dekletom (Jasni, Mojci in Suzani) je bilo ob sprehodu po mestu v moški družbi zelo všeč. Ker je sonce kljub pozni popoldanski uri še vedno močno sijalo, smo se hladili s sladoledom in z osvežilno pijačo v roki. Še kratek sprehod med stojnicami, potem pa nazaj v kamp na večerjo. Drugi so popoldne preživeli bolj aktivno: ob bowlingu na plaži (bravo, Nafija in Leon!), igranju namiznega tenisa, v katerem sta uživala tudi Borut in Bogdan; zadnje sončne žarke pa zaužili na plaži. Ob aktivnostih je potekala že ustaljena delavnica urejanja nohtov – v pedikuri in manikiri je uživala Alenka. Popoldne smo izkoristili tudi za pisanje kartic domačim.

Po večerji smo si priredili družaben večer. Prav vsi smo se zbrali ob modni pisti in vzklikali navdušenje ob naših manekenih in manekenkah. Večer smo nadaljevali s kitaro in petjem pesmi, ob katerih smo vztrajali še dlje kot običajno. Na koncu smo zveneli že prav usklajeni…

Petek, 17.6.2011

Spimo vedno dlje … Mnoge aktivnosti so očitno tiste, ki poskrbijo, da je spanec bolj trden. Da bi le bilo tako tudi doma!

Po zajtrku smo se za morske aktivnosti »ogrevali« s kavico, namiznim tenisom, balinčki in igranjem kart. Ker je dan obetal, da postane vroč in dolg, smo se nekoliko dlje obdržali v prijetni senci, da smo se pripravili na nova doživetja v vodi.

Ker smo vedeli, da že naslednji dan odhajamo domov, smo želeli dan čim bolj izkoristiti za uživanje na plaži in v vodi. Še zadnjič smo se prepustili vodnemu vrtincu in naredili še nekaj zadnjih fotografij, da bodo spomini doma ostali bolj živi.Večer se je začel z bitko talentov, na katerega smo se pripravljali skoraj ves teden. Najbolj sta se s petjem izkazali Maja in Mojca, v živahnem »rapu« pa je blestel Aljaž. Talenti so nas ogreli za nadaljevanje večera: ob živi glasbi smo se vrteli dolgo v noč in na zagorelih obrazih so se iskrili nasmeški. Kako hitro je minil večer, pa kaj večer, cel teden!

Sobota, 18.6.2011

Napočil je dan odhoda domov. Preden pa se dokončno poslovimo od morja, podelimo še zaslužena priznanja vsem, ki so se na letošnjem letovanju najbolj izkazali. Teh je bilo kar nekaj; za športne dosežke, dosežke v družabnih aktivnostih, posebna priznanja za posameznike in nazadnje še priznanja za najbolj urejene hiške.

Po zaključenem prijetnem programu, kjer je vsak posameznik dobil potrditev, da je bilo letovanje zares prijetno in tudi uspešno, smo odrinili na pot nazaj proti domu. Pot je minila mirno in tiho, saj smo podoživljali minuli teden in že sanjali o naslednjem letovanju… Da bi bilo spet takšno, kot je bilo to! Komaj čakamo…

VTISI UPORABNIKOV

»Do sedaj mi je bilo najbolj všeč lokostrelstvo. Ker imam eno roko slabše, sem moral lok prijeti drugače kot bi moral. Bil sem zelo uspešen.« (Zvonko)

»Najbolj se veselim partije tenisa jutri. Plaža mi je všeč, prijetno topla, bolj kot lani.« (Aljaž)

»Moti me, da je na poti do hiške veliko kamnov, drugače pa mi je vse super. Najbolj se mi dopade hrana. Izbira je res dobra, ni jedi, ki bi jo pogrešal.« (Dušan)