cookies Custom

Uporabljamo piškotke (majhne tekstovne datoteke, ne kekse) Pokaži več

Naša spletna stran uporablja osnovni t.i. sejni piškotek, ki je del platforme, na kateri deluje in je izbrisan, ko zapustite našo spletno stran ali zaprete vaš spletni brskalnik. Je nujen za delovanje v določenih predelih in ne shranjuje nikaršne osebne podatke.


Model kakovost - CARF


Zaposleni v Zavodu Zarja, Zavodu Naprej, VDC Nova Gorica ter Zavodu Korak smo 31.1. ter 1.2.2011 v M Hotelu v Ljubljani udeležili predstavitve modela kakovosti CARF (Comission for Accreditation of Rehabilitation Facilities). Christine M. MacDonell, generalna direktorica za medicinsko rehabilitacijo pri CARF nam je predstavila, na čem temelji model kakovosti, ki ga izvaja njena organizacija.


Christine M. MacDonell

Temeljne vrednote CARF so naslednje:
  • vsi ljudje imajo pravico do spoštljive in dostojanstvene obravnave,
  • vsi ljudje morajo imeti dostop do potrebnih storitev, s katerimi lahko dosežejo optimalne rezultate,
  • vse ljudi je treba poučiti o možnostih izbire.

CARF je v letu 2010 združeval 6700 organizacij z 8,7 milijoni uporabnikov. S svojim delom so pričeli v ZDA in Kanadi, trenutno pa delujejo že v 19 državah iz vseh svetovnih kontinentov.Christine M. MacDonell je po predstavitvi obiskala omenjene organizacije, ki se v Sloveniji ukvarjamo z dolgotrajno rehabilitacijo po pridobljeni poškodbi možganov. Zadovoljna in navdušena je bila nad kakovostjo storitev v rehabilitacijskih programih, ki si jih je ogledala. Izrazila je upanje, da bi še tesneje sodelovali tudi v prihodnje.