cookies Custom

Uporabljamo piškotke (majhne tekstovne datoteke, ne kekse) Pokaži več

Naša spletna stran uporablja osnovni t.i. sejni piškotek, ki je del platforme, na kateri deluje in je izbrisan, ko zapustite našo spletno stran ali zaprete vaš spletni brskalnik. Je nujen za delovanje v določenih predelih in ne shranjuje nikaršne osebne podatke.


Zaposlitev pod posebnimi pogoji

Delo je najboljši zdravnik, kar nam jih je dala narava.
(Gallen, 172 n.št.)

Pomeni, da je delo lahko primeren in uspešen način, kako priti do zadovoljstva posameznika. Jemljemo ga, kot nekaj samo po sebi umevnega. Toda za uspešno delovanje je potreben posameznik z vsemi svojimi sposobnostmi, primerno okolje in tudi izbira primerne okupacije.

Zaposlitev pod posebnimi pogoji zajema zaposlitev oz. delovno okupacijo, prilagajanje delovnih pripomočkov sposobnostim posameznika, razvijanje delovnih sposobnosti in spretnosti, uvajanje v delo, zagotavljanje pogojev za varno delo, načrtovanje in spremljanje delovnega procesa, nabavo sredstev za izvajanje programov, ter prodajo izdelkov.
Uporabnikom omogoča ohranjanje pridobljenih in širitev novih znanj, ter delovnih spretnosti, ter vzpodbuja uresničevanje lastnih idej in ustvarjalnosti. Daje občutek koristnosti in dviguje samopodobo.

Zaposlitev pod posebnimi pogoji je del rehabilitacijskega načrta centra . V prizadevnih rokah naših uporabnikov in  pod strokovnim vodenjem zaposlenih ter z veliko vloženega truda nastaja vrsta lepih unikatnih izdelkov. Nekateri uporabniki so postali pravi mojstri pri izdelavi izdelkov iz tekstilnega programa, programa gline in mavca, lesnega programa, fuzije stekla, zelenega programa in drugih. Zagotovimo lahko, da se za vsak okus najde nekaj.

Pridobljena sredstva od prodaje izdelkov so namenjena nagradam, s katerimi razpolagajo uporabniki.

Veselje do dela, predvsem pa zadovoljstvo na obrazih naših uporabnikov je tisto, ki nam zagotavlja, da  delamo dobro.