cookies Custom

Uporabljamo piškotke (majhne tekstovne datoteke, ne kekse) Pokaži več

Naša spletna stran uporablja osnovni t.i. sejni piškotek, ki je del platforme, na kateri deluje in je izbrisan, ko zapustite našo spletno stran ali zaprete vaš spletni brskalnik. Je nujen za delovanje v določenih predelih in ne shranjuje nikaršne osebne podatke.


Kdo smo


OSNOVNE INFORMACIJE

NAZIV

NAPREJ,Center za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Maribor

NASLOV

Ulica heroja Jevtiča 9, 2000 Maribor
Dnevno rehabilitacijski center Maribor: Ulica heroja Jevtiča 9, 2000 Maribor
Dnevno rehabilitacijski center Murska Sobota: Obrtna ul. 34, 9000 Murska Sobota

OD KDAJ:                   

S svojim aktivnim delovanje smo začeli v mesecu marcu 2008. Do tedaj sta v Sloveniji delovala dva tovrstna zavoda in to v Ljubljani – Zavod Zarja in v Kranju Zavod Korak.

ZA KOGA?

Za osebe s pridobljenimi možganskimi poškodbami.
Pokrivamo področje SV dela Slovenije. Naši uporabniki, ki so vključeni v center, prihajajo iz Maribora, Ptuja in okolice, Slovenske Bistrice,  Jarenine, Sv. Ane, Radencev, Gornje Radgone, Turnišča, Veržeja, Sv.Jurija ob Ščavnici, Murske Sobote  in celo iz Črne na Koroškem.

ZA KAJ?                     

Osebe, ki so doživele težjo poškodbo možgan, potrebujejo po zaključeni primarni medicinski rehabilitaciji intenziven program in vključitev v stimulativno okolje, ki jim omogoča napredovanje, učenje in podporo pri iskanju novih življenjskih ciljev ob vrnitvi v domače okolje.

NAŠ CILJ DELOVANJA:

Naš cilj je doseči najvišjo možno stopnjo samostojnosti oseb po hudi poškodbi možganov, njihovo aktivno vključevanje v življenjsko okolje, maksimalno delovno vključevanje, razbremenitev njihovih družin, pomoč pri vključevanju v skupnost in družbeno življenje ter seznanjanje splošne in strokovne javnosti s specifično problematiko oseb po hudi poškodbi možganov.

Pomemben del dogajanja v našem zavodu je tudi druženje, preko katerega naši uporabniki osvajajo socialne veščine in širijo socialno mrežo.
Želimo, da naši uporabniki kljub težavam in omejitvam dosežejo novo kakovost življenja.

KAJ POČNEMO?        

Center NAPREJ je ustanovljen z namenom nudenja celostne dolgotrajne rehabilitacije osebam s  pridobljenimi možganskimi poškodbami, njihovim svojcem in preventivnemu delovanju v širšem družbenem okolju.
Dejavnost centra je usmerjena v nudenje kvalitetne in načrtovane strokovne pomoči s storitvami varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji ter zdravstveno nego, glede na potrebe posameznika. Storitev izvajamo v obliki dnevne obravnave.
Zraven socialno varstvenih storitev vključenim uporabnikom nudimo tudi zdravstvene, rehabilitacijske in pedagoške storitve oz. programe.

KAKO?   

STORITEV JE ZA VKLJUČENE UPORABNIKE BREZPLAČNA. Z vsakim uporabnikom pripravimo individualni načrt. Delo poteka po tedenskem urniku, tako individualno kakor tudi v skupini. Posameznik se v program vključuje glede na potrebe in želje.  Del programa izvajamo tudi izven centra, npr. v telovadnici, na bazenu, na drugih igriščih oz. v širšem socialnem okolju.        

KDAJ?   

Vsak delovnik od 07:00 do 15:00.

OSNOVE NAŠEGA DELOVANJA

Deluje na osnovi koncesijske pogodbe z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve. Koncesijska pogodba nam omogoča skrb in vključitev za 34  uporabnikov.
Sredstva za izvajanje zdravstvenih storitev  pridobivamo na osnovi pogodbe z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
Naš program sofinancira MO Maribor ter Zavod RS za zaposlovanje - program Javnih del.
Že od začetka našega delovanja pa so nas pri izvajanju našega dela podprli tako finančno kakor tudi materialno številni donatorji, brez katerih bi bilo naše delo mnogo težje! Veseli smo vsakega prispevka.
Pri delu nam tudi pomagajo prostovoljci, ki se pri nas vključujejo od samega začetka delovanja.