cookies Custom

Uporabljamo piškotke (majhne tekstovne datoteke, ne kekse) Pokaži več

Naša spletna stran uporablja osnovni t.i. sejni piškotek, ki je del platforme, na kateri deluje in je izbrisan, ko zapustite našo spletno stran ali zaprete vaš spletni brskalnik. Je nujen za delovanje v določenih predelih in ne shranjuje nikaršne osebne podatke.


Uporabniki

JASNA REŽONJA

Pred možgansko kapjo sem normalno hodila v službo. Po poklicu sem slaščičarka zato sem doma veliko pekla tudi za druge. Rada sem reševala križanke. Po poškodbi se mi je vse podrlo. V Centru mi je všeč, da sem lahko v družbi in se udeležujem različnih programov.

SUZANA ZUPAN

Pred poškodbo sem bila medicinska sestra. Imela sem družino. Delala sem vse. Sedaj prihajam v Center in tukaj so mi všeč prav vsi programi. Pevske urice so mi zelo ljube.  

LEON BLAŽIČ

Pred prometno nesrečo sem bil študent barvne metalurgije in judoist v državni reprezentanci SFRJ. Sedaj vsak dan obiskujem Center NAPREJ, kjer se družimo in delamo nam primerna opravila. Imamo veliko programov. Rad oblikujem glino, ker slabo vidim, občutim pa odlično. Iz istega razloga se veselim terapije s psi. Pse lahko božam in oni me vodijo.

DARKO PURGAJ

Pred prometno nesrečo sem bil avtoklepar, sedaj tega več ne zmorem, zato hodim v Center NAPREJ, kjer se srečujem z ljudmi z enako usodo. Center je moj drugi dom. Uživam v šivanju pick pointa. Všeč so mi novi programi.

BORIS KLENOVŠEK

Pred prometno nesrečo sem se ukvarjal s podjetništvom. Sedaj pa se v Centru NAPREJ ukvarjam z izdelavo ročno izdelanih izdelkov iz stekla in gline ter z izdelavo voščilnic. Za uspešno vrnitev v vsakdanje življenje imamo na Centru različne aktivnosti. Program magic touch vsebuje:terapijo s psi, konji, mačkami in  ribami. Hodimo se kopat. Vsako leto imamo letovanje in zimovanje.

MARJAN SEVŠEK

Sem prihajam, ker sem zvedel, da mi bodo tukaj pomagali, olajšali življenje. Rad hodim na ribolov in jezditi konje. Tudi plavam zelo rad.

MOJCA BAUMAN

Pred poškodbo sem obiskovala Srednjo zdravstveno šolo. Sedaj obiskujem center NAPREJ, da se družimo, se razgibavamo v telovadnici in bazenu na Pristanu, hodimo jezdit. Imamo veliko programov z živalmi in velik akvarij za katerega skrbimo sami.

 

MLAKAR ZVONKO

Pred prometno sem se veliko ukvarjal s športom, risanjem in križankami. Po prometni mi je ostalo le še risanje oz. prerisovanje in križanke. Rad imam delo v delavnicah kjer se veliko pogovarjamo. Včasih slišim kak dober vic in potem se še doma smejim.

ALEŠ MRDAVŠIČ

V Center NAPREJ sem vključen od njegove ustanovitve. Leta 1998 sem imel hudo prometno nesrečo in utrpel poškodbo možganov. Pred nesrečo sem bil aktiven in uspešen športnik. Teden dni pred nesrečo sem zmagal na dirki za slovenski pokal, v spustu z gorskimi kolesi – downhill.
Vsakodnevno obiskujem Center NAPREJ in se udeležujem vseh programov. Najraje imam športne aktivnosti. Druženje v Centru NAPREJ mi je všeč, ker smo tukaj pravi prijatelji. Moje življenje je sedaj kvalitetnejše.

ZORAN ŠKRLEC

Uporabnik Centra NAPREJ sem že od njegove ustanovitve leta 2008. Od takrat do danes sem preživel veliko prijetnih ur v družbi prijateljev in prijateljic z enako ali podobno usodo. Brez Centra NAPREJ, bi bilo moje življenje veliko bolj pusto oziroma dolgočasno.
Pred prometno sem končal šolanje in odslužil vojaški rok. Po prometni se je vse spremenilo. Izgubil sem veliko »prijateljev«, zato rad obiskujem Center NAPREJ, kjer se družim z osebami s podobnimi poškodbami. Tudi uslužbenke so zelo prijazne in jih imam rad.
V Centru izdelujemo različne izdelke, odvisno od prihajajočega praznika, od voščilnic, raznih okraskov, obeskov in podobno. Nabiramo zdravilna zelišča za čaje, sirupe in izdelujemo sokove. Zelišča sušimo in pakiramo v lastno embalažo. Kuhamo sokove, sirupe in marmelade.
Vse kar ustvarimo na stojnicah tudi prodamo. Zaslužen denar pa zbiramo za letovanja in zimovanja. Ta del mi je tudi najbolj všeč. V Centru je tudi poskrbljeno za telesno aktivnost. Naša fizioterapevtka nas vodi v telovadnico in na plavanje, pred zimovanjem pa nas utrjuje, da po smučanju ne obnemoremo. Tudi za treniranje možganov je poskrbljeno z vajami za spomin, ki jih izvajamo pod vodstvom zdravstvenih delavcev.
Tedensko hodimo jahat in na ribolov. Obiskujejo nas tudi vodniki s psi in imamo terapijo z muco. Najbolj sem vesel kadar grem na jahanje in, ko se družim s psom. Pse imam še zmeraj rad, kljub slabi izkušnji pred leti, saj me je pes ugriznil v mednožje.
En krat tedensko prihaja k nam tudi psihiater in takrat imamo možnost, da se skupinsko ali posamezno pogovorimo o naših problemih.
Zahvalil bi se vsem, ki so vložili veliko truda v ustanovitev in se še trudijo za delovanje Centra NAPREJ( predvsem naši direktorici gospe Jasni ) in si želim, da bi Center tudi v bodoče uspešno deloval in s tem dal možnost meni in meni podobnim za druženje in navezovanje stikov s širšo skupino ljudi.

 

December, 2012